latinica  ћирилица
09/06/2021 |  09:54 ⇒ 09:55 | Аутор: СРНА

Акција "Муфлон": Ухапшене четири особе, заплијењени наркотици и блиндирано возило (ВИДЕО)

Полиција у Србији ухапсила је четири особе осумњичене да су припадници организоване криминалне групе, чији је организатор Дарио Ђорђевић /33/, који је ухапшен у Бечу по информацијама безбједносних служби Србије, када је заплијењено око десет килограма хероина, саопштио је МУП Србије.
Акција "Муфлон" - Фото: Screenshot/YouTube
Акција "Муфлон"Фото: Screenshot/YouTube

Ухапшена су лица чији су иницијали П.Н. /32/, С.Р. /32/, С.Ж. /25/ и О.Т. /38/, док се за двије особе интензивно трага.

Полиција је претресом 16 локација на територији Београда пронашла наркотике и скупоцјена возила од којих је једно блиндирано, као и већу количину новца.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин навео је у писаној изјави за медије да је предсједник Александар Вучић повео рат са мафијом и да у тој борби нема недодирљивих.

Вулин је нагласио да је разбијање организоване криминалне групе Дарија Ђорђевића и кријумчарског ланца наркотика, те пљенидба велике количине хероина, велики успјех МУП-а, Безбједносно-информативне агенције и Тужилаштва за организовани криминал.

Он је истакао и да хапшење Ђорђевића у Бечу на основу информација које је МУП доставио аустријским колегама, говори да је сарадња полиција једини начин за борбу са злом.

Београдски медији јавили су раније да је Дарио Ђорђевић звани Декстер, високопозиционирани члан црногорског криминалног "кавачког клана" и блиски пријатељ Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Према писању медија, Ђорђевић се доводи у везу са организацијом најмање три ликвидације у Београду.