latinica  ћирилица
08/06/2021 |  12:56 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

Ћорић: Влада и Министарство морају наћи начин да помогну Костајници

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је Срни да Влада Српске и министарство морају наћи начин и средства да помогну општини Костајница која је претрпјела велику материјалну штету у земљотресу крајем прошле године.
Ћорић у Бијељини - Фото: СРНА
Ћорић у БијељиниФото: СРНА

Ћорић је данас посјетио општину Костајница гдје се састао са начелником Николом Јањетовићем и обишао превозничко предузеће Рента Трак и оштећени дио пута према Средњошколском центру Костајница.

- На терену у Костајници, коју је задесио земљотрес у децембру, могао сам да видим да су остала бројна оштећења и мораћемо наћи довољно и воље и снаге али и финансијске подршке да то ријешимо на адекватан начин и омогућимо приступ и Средњошколском центру и објектима грађана. Сигуран сам да ће Влада Српске и ресорно министарство имати довољно разумијевања за ситуацију у којој се налази ова општина - истакао је Ћорић.

Он је рекао да је свака општина у Републици Српској једнако важна.

- Али у овој неприлици која је задесила ове људе овдје, знајући агилност коју предузима и локална управа на челу са начелником, даћемо све од себе да им олакшамо и обезбиједимо боље услове не само за путну комуникацију већ и за живот - рекао је Ћорић.

Он је додао да је разговарао и са представницима превозника који послују у друмском превозу, а који су исказали неке своје проблеме и потребе како би имали конкурентнију ситуацију на тржишту.

Начелник општине Никола Јањетовић захвалио је министру за посјету и истакао да је приоритет санација пута према Средњошколском центру који једини води према овој школи.

- Упознали смо министра о проблемима након земљотреса и проблемима превозника. Министар ће се потрудити и урадити све што буде у његовој моћи да помогне општини Костајница - рекао је Јањетовић.

Марко Марин, власник превозничког предузећа Рента Трак, рекао је да је са министром разговарано о текућим проблемима у вези са граничним прелазима, набавком нових возила и подстицајима за превознике.

- Министар је рекао да ће покушати да превозници добију неку конкретну информацију и помоћ ресорног министарства - навео је Марин.