latinica  ћирилица
07/06/2021 |  07:46 | Аутор: СРНА

Коловози мокри и клизави

У Републици Српској и Федерацији коловози су на већини путева мокри и клизави, а мјестимично је смањена видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Режим саобраћаја измијењен је због радова на мјесту укрштања дионице магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Улице Мис Аделине Ирби, у насељу Врбања, на дионици магистралног правца Клашнице један-Горња Вијака један и на дионици Добро Поље-Миљевина.

Због радова је измијењен режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале у тунелу "Каловита Брда", на правцу Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/, на дионици магистралнг пута Руданка-Добој на споју са прилазним путем према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар", као и на дијелу магистралног пута Бијељина-Угљевик и на регионалном путу Лукавица-Пале.

Режим саобраћаја измијењен је и због радова на реконструкцији раскрснице дионице магистралног пута Ивањска –Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у насељу Рамићи, као и на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа гдје је у току изградња кружне раскрснице.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Модрича 1-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-ентитетска граница /Каруше/, као на дионици Црквина-Модрича један.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на дионици регионалног пута Мраковица-Подградци, док се на дионици Козарац-Мраковица одвија наизмјенично, једном коловозном траком.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке због активирања клизишта саобраћај се одвија отежено, једном саобраћајном траком.

Од 8.00 до 15.00 часова радним данима због деминерских радова на снази су получасовне обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи, као и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 8.15 до 15.05 часова.

На дионици регионалног правца Стари Мајдан-Ламовита због извођења радова измијењен је режим саобраћаја, као и на путутевима Тедин Хан-ентитетска граница /Криж/ и Укрина-Горња Вијака.

Због радова на реконструкцији регионалног пута Језеро-Шипово на снази су повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 17.00 часова.

Вангабаритни терет ће бити превожен међуентитетска линија Леденице-Црквина-Модрича-аутопут-Александровац /до 11. јуна/, ентитетска граница Подврсник-Љубиње-Требиње-гранични прелаз Клобук /до 10. јуна/, међуентитетска линија Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод /до 17. јуна/, међуентитетска линија Бањ Брдо-гранични прелаз Рача /до 26. јуна/ и међуентитетска линија Станић Ријека-међуентитетска линија Каруше /до 15. јуна/.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног путуа Поље-Подновље због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице 2- Шарговац у мјесту Трн, јер након деструкција надожњак нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница са Црном Гором /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ у току су радови на мосту /М06/ на дионици ауто-пута А-1 Сарајево сјевер-Подлугови, због чега се саобраћај одвија успорено, претицајном траком.

На путу Тузла-Калесија /дионица Симин Хан-Цапарде/ због радова у тунелу "Чакловићи" саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

У току су и радови у тунелу "Црнаја" на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћај одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима обуставља.

На граничним прелазима у БИХ нема дужих задржавања.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан"пи-си-ар" тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.