latinica  ћирилица
06/06/2021 |  22:01 | Аутор: РТС

Брејк Атланте, Богдановић јунак (ВИДЕО)

Кошаркаши Атланте направили су брејк већ на старту и повели 1-0 против Филаделфије у полуфиналној серији Источне конференције.

Атланта је одиграла фантастично прво полувријеме у "Велс Фарго центру", али и умало испустила велику предност. Ипак, на крају је успјела да спријечи катастрофу и потпуно заслужено дошла до првог тријумфа у серији, резултатом 128:124.

У утакмици у којој су виђена два различита полувремена, драма на крају и потпуни хаос на паркету, јунак је био српски репрезентативац Богдан Богдановић који је погодио изузетно важну тројку у посљедњем минуту, а онда и посљедња слободна бацања за коначан резултат.

Домаћину није помогла ни звијезда америчког рвања, популарни кечер "Трипл ејч", који је заједно са Џоелом Ембидом најавио утакмицу ударајући у звоно својом препознатљивом мацолом.

Међутим, такав интро није много утицао на гостујуће играче који су изашли расположени на паркет и преузели контролу захваљући Богдану Богдановићу, који је погодио двије брзе тројке.

Хокси су изузетно шутирали на почетку сусрета, на другој страни је покушао да парира ровити Џоел Ембид, али када су почеле да се множе изгубљене лопте средином прве дионице (чак девет грешака), разлика је почела да расте. Тада се "запалио" Тре Јанг који је покренуо серију 17:0 свог тима и брзо је било максималних +26.

Нису жељели домаћини да се предају и појачали су у одбрани, али је "јастребове" фантастично служио шут са дистанце.

Јанг је погодио неколико далекометних тројки преко немоћног Денија Грина, на полувријеме отишао са чак 25 поена, али су Севентисиксерси смањили разлику до одласка на одмор.

Очекивано, почетак трећег квартала припао је екипи Дока Риверса, који су били изузетно агресивни у одбрани, тјерали противнике на тешке шутеве, али их нису кажњавали на другој страни. Богдановић је прву тројку промашио тек средином тог периода, а Атланта успјела да одбије налет Филаделфије.

Нови је услиједио нешто касније којим је прва екипа Истока у посљедњих 12 минута ушла са колико-толико прихватљивим заостатком (99:83).

То је био увод за велику драму у завршници, пошто се Атланта потпуно погубила, кренула са промашајима, па ни Богдановић није могао ништа да убаци.

Полако се предност истопила, Сет Кари је у братовљевом стилу сипао тројке, а Ембид учинио да Севентисиксерси дођу на само посјед заостатка.

Међутим, тада је на сцену ступио Богдан - упркос томе што је промашио неколико претходних шутева, одапео је нову тројку и утишао цијелу халу, повисивши на 121:116 на 40 секунди до краја.

Могао је да буде и трагичар јер је на крају изгубио лопти, али се исправио и погодио оба пенала за коначних 128:124 и брејк Атланте.