latinica  ћирилица
06/06/2021 |  18:54 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Власеница: Хуманитарни базар за двогодишњег Страхињу Мишића (ВИДЕО)

На Градском тргу у Власеници организован је хуманитарни базар за двогодишњег Страхињу Мишића из Новог Сада, који болује од непознате болести. На базару је прикупљено око 4.500 КМ.
Хуманитарни базар у Власеници - Фото: РТРС
Хуманитарни базар у ВласенициФото: РТРС

Власеничани су још једном положили тест из хуманости. Куповином било којег изложеног производа, учествовали су у пружању помоћи у лијечењу Страхиње Мишића. Одзив је био велики, а понуда разноврсна.

Страхиња је прво дијете из уредно контролисане трудноће. Убрзо након рођења дијагностикована му је хипотонија и кашњење у психомоторном развоју.

- То би требало да буде и посљедица још неке болести за коју родитељи још увијек трагају, не знају тачно која је. Потребне су и додатне анализе како би се открила која је то болест - наводи Љиљана Петровић, организаторка хуманитарног базара.

Од тада Страхиња вриједно ради и вјежба, а за његове лијекове и терапије неопходна је велика количина новца.

Страхиња је члан Фондације "Буди хуман - Александар Шапић". Са родитељима, оцем Бранком који је рођен у Власеници и мајком Јеленом рођеном Војвођанком, живи у Новом Саду, али често борави у Власеници код очеве породице.

Власеничани се надају да ће брзо оздравити и да ће своје вријеме у болницама и на терапијама замијенити игром на игралишту са својим вршњацима.