latinica  ћирилица
06/06/2021 |  10:54 | Аутор: СРНА

Два лица ухапшена због напада на полицију у Српцу

Лица из Српца чији су иницијали Д.С. и Ј.С. ухапшена су протекле ноћи у овом мјесту јер су пијана напала полицију, речено је Срни у Полицијској управи Градишка.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

- Полицијској станици Србац ноћас у 00.40 часова пријављено је да је послије радног времена у угоститељски објекат у Српцу ушло лице Д.С, пустило музику, сјело у башти угоститељског објекта са друштвом и да не жели да оде - навели су из полиције.

По пријави су поступили припадници Полицијске станице Србац и упозорили Д.С. да напусти угоститељски објекат, с обзиром на то да је радно вријеме завршено.

- Након краћег времена лице Д.С. није напустило угоститељски објекат те је вријеђало конобара, на шта му је полицијски службеник издао наређење да престане са нарушавањем јавног реда и мира, што није учинило и физички је напало полицијског службеника, оборивши га на под - навели су из полиције.

Лице Д.С. ухапшено је, а том приликом је пружало отпор, нанијевши тјелесне повреде тројици полицијских службеника.

Лице Ј.С. је покушало да уђе у просторије Полицијске станице Србац, вријеђајући полицијског службеника.

- Полицајац је издао наређење да престане са нарушавањем, на шта се лцие Ј.С. оглушило и физички напало полицијског службеника, те је ухапшено - наведено је у саопштењу.

Алко-тестирањем је код оба лица утврђено присуство алкохола у крви.

О наведеном догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наредио да лица буду испитана на наведене околности, те да се по комплетирању и документовању предмета достави извјештај за почињено кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње, а против лица Д.С. сиједи и подношење захтјева за покретање прекршајног поступка надлежном суду због почињеног прекршаја по члану 8. Закона о јавном реду и миру.

Срна незванично сазнаје да су ова лица супружници - Дарио и Јелена Самарџић, те да обоје имају по 27 година.