latinica  ћирилица
06/06/2021 |  09:13 ⇒ 09:17 | Аутор: Б92

Федерер: Волио бих да сам у Новаковом и Рафиним ципелама

Роџер Федерер успио је да преживи трилер трећег кола Ролан Гароса и да савлада Доминика Кепфера резултатом 3:1 (7:6, 6:7, 7:6, 7:5).

Швајцарац је послије меча био веома емотиван и говорио је о публици која му је била мотивација да одигра овакав меч.

Трајао је три сата и 39 минута, а завршен је око 00.45.

- Веома сам срећан што могу да играм три и по сата на овако високом нивоу, то ми је потврда да сам на правом путу. Размишљао сам о свим тим људима који су гледали ТВ. Заиста сам их замишљао, како су у суботу увече сјели испред екрана и гледали мало тенис. На неки начин играо сам и за њих, учинио сам све да ме они инспиришу. Хвала вам што нисте заспали, цијеним то - рекао је Федерер.

Онда је на конференцији признао и да је имао озбиљан страх од фијаска, јер повреде и године чине своје.

- Нисам очекивао да ћу побиједити на три меча на Ролан Гаросу - рекао је Федерер и наставио: "Забавно је на неки начин, као кад имаш 17 година, кад нико не зна шта је могуће, кад ни сам не познајеш себе довољно. То је забаван угао, али ипак би ми се више свидјело да будем у Рафиним и Новаковим ципелама. Али осјећам се добро, побјеђујем, играм добро. Онда, немам тај осјећај, има препрека и камења које треба прескочити, дуга је сезона, потребни су ми мечеви попут овог. Добро их анализираш и идеш даље. Овдје сам можда могао да играм и пети сет, али онда не знам како бих устао сутра. То је интересантно, ово је дефинитивно друго вријеме за мене".

Али, под знаком питања је његов наступ у осмини финала против Матеа Беретинија.

- Морамо да одлуимо шта је најбоље. Видјећу како ћу се осјећати сутра (у недјељу). Послије сваког меча овдје и у Женеви морао сам да анализирам ситуацију и ујутру се пробудим и видим како ће кољено реаговати. Од те тачке увијек је тако. Нема разлике ни послије овог меча - закључио је Федерер.