latinica  ћирилица
06/06/2021 |  09:01 ⇒ 09:01 | Аутор: СРНА

Бајден: Не желимо сукоб са Русијом

САД не желе сукоб са Русијом, изјавио је амерички предсједник Џозеф Бајден.
Џо Бајден - Фото: Screenshot/YouTube
Џо БајденФото: Screenshot/YouTube

Он је за Вашингтон пост рекао да је током телефонских разговора са предсједником Русије Владимиром Путином био јасан и директан, те да САД желе стабилан однос са Москвом.

- Био сам јасан и директан у телефонским разговорима са предсједником Путином. САД не желе сукоб. Желимо стабилан и предвидив однос тамо гдје можемо да сарађујемо са Русијом на питањима као што су стратешка стабилност и контрола оружја - истакао је Бајден.

Према његовим ријечима, САД неће оклијевати да одговоре на потенцијалне "штетне поступке Русије".

Бајден је нагласио да је "увео значајне посљедице за поступке којима се крши суверенитет САД, укључујући мијешање у демократске изборе", преноси ТАСС.

- Предсједник Путин зна да нећу оклијевати у одговору на штетне поступке у будућности. Када се сретнемо, ја ћу још једном потврдити приврженост САД, Европе и других демократских земаља које слично размишљају залагању за људска права и достојанство - напоменуо је Бајден.

Пурин и Бајден састаће се у 16. јуна у Женеви.

Прес-служба Кремља наводи да лидери планирају да разговарају о изгледима односа Русије и САД, стратешкој стабилности, горућим глобалним питањима, укључујући борбу против епидемије вируса корона, и начинима за рјешавање регионалних сукоба.