latinica  ћирилица
05/06/2021 |  19:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Из Кана стиже 21 филм у Србију

Дистрибутерска кућа Мегаком филм откупила је 21 филм из званичне селекције престижног Канског фестивала, који ће бити одржан од 6. до 17. јула.
Кански фестивал (фото: radiokameleon.ba) -
Кански фестивал (фото: radiokameleon.ba)

У дистрибуцији МЦФ наћи ће се филм са отварања фестивала "Анет" француског сценаристе и редитеља Леоса Каракса, затим редитељско остварење глумачке звијезде Шона Пена "Дан заставе" и комедија култног америчког редитеља Веса Андерсона "Француска пошиљка".

Из Главног програма Кана стижу драма италијанског редитеља и сценаристе Нанија Моретија "Три спрата", "Све је било добро" редитеља Франсоа Озона, ирански филм "Херој" двоструког добитиника Оскара Ашгара Фарадија и остварење Кирила Серебреникова "Петров грип".

У српска кина стићи ће и филмови "На полујасно јутро" Бруна Димона, остварење Жака Одијара "Лес Олимпијадес", као и француско-израелски филм редитеља Надава Лапида "Ахедово кољено", а у трци за награде су и "Бенедета" Холанђанина Пола Верховена, њемачко-мађарски филм "Прича мог живота" и други.

Како је најављено, ван фестивалске конкуренције, а у дистрибуцији МЦФ наћи ће се филм "Алин" француске редитељке Валери Лемерсије о пјевачици Селин Дион, као и филм из оквира ноћне пројекције "Крваве наранџе" Жана-Кристофа Мориса.