latinica  ћирилица
05/06/2021 |  19:32 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Црна Гора спремна за туристичку сезону (ВИДЕО)

Пандемија је промијенила навике, па се и одмори планирају у складу са епидемиолошком ситуацијом.
Црна Гора - Фото: РТРС
Црна ГораФото: РТРС

Предах свакако добро дође, па је у складу са новонасталом ситуацијом, али још више у складу са кућним буџетом, можда најбоље размишљати о ближим одредиштима. Црна Гора ове године, за разлику од многих претходних, широм је отворила врата туристима, посебно својим комшијама.

У Црној Гори, поручују из Националне туристичке организације, све је спремно за љетњу сезону. На првом мјесту им је безбједност туриста па су, истичу, све прилагодили епидемиолошкој ситуацији. У прилог томе и чињеница да је ова држава носилац међународне ознаке за сигурна путовања, коју им је додијелио Свјетски савјет за туризам и путовања. Оно што посебно занима туристе јесу и цијене које су ове године приступачне.

- Ове године, када је у питању цјеновна политика, ноћење са доручком у хотелима са три звјездице креће се већ од 20 евра по особи, односно од 30 евра у хотелима са четири и пет звјездица - наводи Александра Максимовић, помоћница директора Националне туристичке организације.

Посебан позив из Црне Горе упућен је комшијама из Републике Српске који су, заједно са туристима из цијеле БиХ, током 2019. године, чинили најбројније госте на црногорском приморју.

За Црну Гору туристима из региона не треба никакав тест, због чега је за многе постала најтраженије одредиште. 

- Велика предност за земље које имају Црну Гору на црвеној листи је да држава рефундира трошкове за пи-си-ар тест уколико је он потребан за повратак у њихову матичну земљу. Такође, уколико би се неко овдје заразио, држава обезбјеђује бесплатан болнички третман - навео је Милош Ковић из Туристичке организације Херцег Новог.

Однедавно је укинута путарина на магистралном путу Требиње-Херцег Нови. Оно што радује туристе засигурно је и авио- линија Бањалука-Тиват. Први лет заказан је за 27.јун.

Много је повољности које туристима из региона иду на руку. Поред тога, нова црногорска власт отоплила је односе са Српском који су више од деценију били захладнили.

Дакле, поред домаћег туризма који је један од бољих избора за лијеп одмор, ако је избор море, Црна Гора нуди различите туристичке аранжмане, бројне повољности, од којих је једна и слободан улазак у државу.