latinica  ћирилица
05/06/2021 |  19:09 ⇒ 04/02/2022 | 12:55 | Аутор: СРНА

Вулић: Жалосна је срећа Бошњака и Комшића због измјештања цркве

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентране скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је жалосна срећа, усхићеност и задовољство бошњачког народа и наводног хрватског члана Предсједништва БиХ /Жељка Комшића/ поводом измјештања српске православне цркве у Коњевић Пољу.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

Вулићева је подсјетила да је, према расположивим подацима, девет џамија изграђено на српској земљи у ФБиХ и нагласила да никад и нико од Срба није тражио њихово рушење, јер Срби богомоље поштују.

- Срби не праве разлику, већ поштују сваки вјерски објекат и народ који иде у богомоље. Данашња радост поводом скрнављења православне Божије куће јасно показује да нема будућности, суживота и среће у апсурдној земљи каква је БиХ - истакла је Вулићева.

Она је оцијенила да је још тужнија чињеница ликовање БН телевизије која је све само не српска, јер јој је само сједиште у Републици Српској, а све остало је дјело њихових ментора по Сарајеву и страним агентурама.

- Поражавајући су извјештаји те пробосанске телевизије о измијештању храма и очигледно је да у тој медијској кући одавно нема ни Бога, ни вјере, а ни човјечности и образа - нагласила је Вулићева.

У Коњевић Пољу код Братунца данас је уклоњена црква Усековања главе Светог Јована Крститеља, чиме је извршена пресуда Међународног суда за људска права у Стразбуру против БиХ.

- Ово није рушење него измјештање цркве јер се материјал одвози у Братунац на локацију гдје ће бити изграђен нови храм кориштењем дијела овог материјала који је употребљив - рекао је раније данас власник братуначке фирме "Тренд" Данко Мировић, која је добила благослов митрополита дабробосанског Хризостома.