latinica  ћирилица
05/06/2021 |  14:30 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Уређен парк око Дома "Рада Врањешевић" (ВИДЕО)

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске и Шуме Српске обиљежили су Свјетски дан животне средине.
Свјетски дан животне средине - Фото: СРНА
Свјетски дан животне срединеФото: СРНА

Уређењем парка у Дому за дјецу без родитељског старања "Рада Врањешевић", штићеници дома симболично су засадили 52 саднице.

Помоћник министра за заштиту животне средине Републике Српске Свјетлана Радусин истакла је да је ово начин да се поправе плућа планете Земље.

- Дан је један, али је обавеза свакодневна - да мислимо о животној средини јер је и мото данашње акције "Поново размисли! Поново креирај! Обнови!"- рекла је Радусинова.

Директор Дома "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут рекао је да акциј садња 52 саднице украсног биља и дрвећа представља одговор и жељу да се дјеци усади свијест о важности заштите животне средине.

Кајкут је навео и да ће током ове и наредне године ова установа проћи кроз пројекат енергетске ефикасности.

- Дјечији дом "Рада Врањешевић" биће утопљаван због чега захваљујем ресорном министарству, с обзиром на то да је овај објекат из 1974. године - рекао је Кајкут.

Директор Шумског газдинства Бањалука Велибор Станић рекао је да је ово газдинство донирало саднице за обиљежавање Свјетског дана заштите животне средине, те да се увијек одазива на овакве акције.

Због глобалних трендова и интереса великих коорпорација, животна средина угроженија је него икад, па је из тог разлога све важније да сви станемо у заштиту природних богатстава, ако не због нас, онда због оних који долазе.