latinica  ћирилица
05/06/2021 |  12:35 ⇒ 18:01 | Аутор: СРНА

Петровић: Ревизија чланства даће нову снагу странци

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић очекује да ће ревизија чланства у овој странци бити урађена квалитетно и да ће довести до укључивања нових чланова што ће дати додатну снагу СНСД-у.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

Петровић је истакао да је ревизија била неопходна и појаснио да је у питању редовна процедура која се спроводи након локалних избора у цијелој БиХ.

- СНСД има 63 одбора у Републици Српској и 18 у ФБиХ. То је свеобухватан процес чији је циљ да утврдимо стање, прије свега у структури, да освјежимо мјесне одборе, да дамо шансу и новим људима - рекао је Петровић за Херцег телевизију.

Он је објаснио да је право вријеме да се ревизија врши сада, а не у изборној години.

- Свеобухватна ревизија може донијети истинску слику. Обилазим одборе СНСД-а широм Републике Српске и мислим да се тај посао обавља коректно. То врше најбољи активисти унутар странке, и то по унифицираној форми - каже Петровић.

Он вјерује да ће 90 одсто посла бити завршено до краја јуна, а онда слиједи дорађивање у већим одборима и онима које су промијенили.

Коментаришући недавно привођење Небојше Вукановића и његово вријеђање требињских судија, Петровић је рекао да је тај ријалити био "забаван пар дана" и да је свако нормалан то осудио.

- Такав тон Требиње није запамтило. То су све ружне слике. Сви се ми имамо право љутити, али морамо имати ваљда неки људски однос према било коме. И у Бањалуци видите да је важнији ријалити шоу него буџет и рјешавање проблема грађана. Ти политичари користе промоцију и за своју личну зараду, то су инфлуенсери - рекао је Петровић.

Он је оцијенио да је ријалити политика потпуно промијенила начин информисања и наметнула ритам да у појединим медијима неважне вијести постају важне.

- Мислим да су судови погријешили што су доносили пресуде 1.000 или 2.000 КМ. Пресуде треба да буду 15.000 или 20.000 КМ и онда ће водити рачуна како прозива некога или клевеће. Није Вукановић једини, има још оних који спинују - рекао је Петровић.

Он је истакао да ће сваки озбиљан човјек врло лако направити разлику између вршења власти и ријалитија.

- Вршење власти може бити добро или лоше. Наша обавеза је да вршимо власт на најбољи начин. То је нешто што ће народ и оцјењивати. Од ријалити програма нико нема користи. Наше је да радимо, а тог некога да забавља и да баца блато и по Требињу и по Републици Српској - поручио је Петровић.