latinica  ћирилица
17/05/2021 |  10:02 | Аутор: СРНА

Шпирић: СДС подржава пробосанске снаге и рушење Републике Српске

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић оцијенио је да се СДС отворено придружила пробосанским партијама из федерације БиХ које желе нестанак Републике Српске.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

- Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је да је Република Српска 'тешки болесник' гдје се живи у сиромаштву без наде и перспективе. Тиме је поновио ријечи и ставове које чујемо од највећих непријатеље Републике Српске и оних који отворено раде на њеном уништењу. Шаровић машта о одласку СНСД-а с власти тврдећи да би тиме било боље Српској. То потврђује колико је он далеко од реланости. Странка на чијем је челу већ је минорна, имају одборника у Добоју, не знам има ли икога у Бањалуци, а хоће да мијења свијет - истакао је Шпирић.

Он је изјавио Срни да се из СНСД-а, као најјаче партије, не би ни освртали на ове нереалне изјаве Шаровића да опозиција у Републици Српској не тражи савезнике с највећим непријатељима Српске на домаћем и међународном плану и тиме доводе у опасност њен опстанак.

- Њима СНСД смета као браник тековина Српске и њеног све бољег статуса и унутар БиХ, али и на спољнополитичком плану. Жалосно је да је СДС од ствараоца стигао до опозиције Републици Српској и то ће народ наградити изборним поразом. Ко на мржњи гради политику од мржње и страда - закључио је Шпирић.

Он је поручио да не треба ни подсјећати на тешке године владавине СДС-а и да је видљиво на сваком кораку у Републици Српској гдје се гради и инвестира, те да Шаровић пред својом кућом у Источном Сарајеву може видјети и научити како се диже град из ничега јер је ту шансу сам пропустио.