latinica  ћирилица
12/05/2021 |  15:13 ⇒ 19:54 | Аутор: СРНА

Кабинет предсједнице Српске суфинансираће доградњу вртића у Гацку (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је данас да ће кабинет предсједника Републике суфинансирати доградњу вртића у Гацку, као и да ће подржати изградњу игралишта са садржајима за дјецу.
Цвијановић са руководством општине Гацко - Фото: РТРС
Цвијановић са руководством општине ГацкоФото: РТРС

Цвијановић је након састанка у Гацку са начелником ове општине Огњеном Милинковићем рекла да ће подржати изградњу игралишта са садржајима за дјецу јер је незамисливо да у мјесту са таквим ресурсима не постоји такво игралиште.

- Желимо да још већи број малишана има могућност да буде смјештен у вртић, што ће бити олакшица за све родитеље који овдје живе - рекла је Цвијановић новинарима након.

Она је навела да је општина већ почела тај пројекат, који ће имати подршку предсједника Републике, али и других за које се процијени да су неопходни да се укључе у реализацију тог пројекта.

- Расположени смо за сарадњу. Важно је да постоји локални тим који жели чврсте везе са Владом Републике Српске и са републичким институцијама да би се могли реализовати пројекти за грађане. У претходном периоду нисмо имали посебан ниво сарадње са овом локалном заједницом - напоменула је Цвијановић.

Она је је изразила увјерење да долази неко боље вријеме за ову локалну заједницу и додала да подржава све планове начелника да Гацко постане лијеп град.

Цвијановић је поручила да има пуно посла који треба да се уради у Гацку и да је јако тужно што општина која има такве ресурсе, као што је Термоелектрана Гацко и остале, изгледа тако запуштено.

Истакавши да град мора љепше да изгледа, да се направе адекватни садржаји за дјецу, омладину, пензионере и да се "убризга живот", Цвијановић је најавила да ће се радити и на великим инфраструктурним пројектима у Гацку, као што су канализација и водоснабдијевање.

- Општина је ушла у реализацију великог пројекта водоснабдијевања, али је остало доста започетих, а незавршених послова - истакла је Цвијановић.

Она је изразила задовољство што у Гацку постоји велики ресурс као што је Термоелектрана Гацко, која је значајна за запошљавање људи, као и за цјелокупан енергетски сектор и привреду Републике Српске.

Цвијановић је указала да постоји много тога и мимо Термоелектране што треба да се оживи и да се реализује у Гацку.

- Предуслов су одређени инфраструктурни пројекти и срећна сам што сам имала прилику данас да видим да, када је у питању путна комуникација и саобраћајна инфраструктура, да постоје одређени планови и захтјеви који ће ићи према предузећу Путеви Републике Српске, али и према ресорном министарству и Влади - рекла је Цвијановић.

Жељка Цвијановић у Гацку (Фото: РТРС)

Након састанка са Милинковићем и руководством општине, Цвијановић је положила вијенац на Споменик палим борцима Војске Републике Српске под називом "Круна гатачким јунацима" у Гацку.

Она је посјетила и Спомен-собу палим борцима отаџбинског рата у Гацку.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Предсједница Српске претходно је јутрос у требињском насељу Мркоњићи, родном селу Светог Василија Острошког и Тврдошког, присуствовала првој литургији у новоизграђеном Духовном центру, коју је служио Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије.