latinica  ћирилица
12/05/2021 |  12:06 ⇒ 20:26 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Духовни центар Мркоњићи значајан и за Херцеговину и за Српску (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас да је новоизграђени Духовни центар Мркоњићи код Требиња велика ствар не само за Херцеговину него и за Републику Српску.
Жељка Цвијановић у Мркоњићима - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у МркоњићимаФото: РТРС

Цвијановић је истакла да је срећна што је у претходном периоду, кроз институције на позицијама на којима је била, могла да учествује и допринесе постојању величанственог Духовног центра Мркоњићи.

Према њеним ријечима, на овај начин је исказан осјећај и одговорности и пажње према намјери да ту буде женски манастир, сестринство да заживи.

- То је мали допринос за велику ствар - рекла је Цвијановић новинарима у Мркоњићима након Свете архијерејске литургије коју је у Духовном центру Мркоњићи поводом празника Светог Василија Острошког и Тврдошког служио Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

 

Она је изразила захвалност локалним властима које су увијек излазиле у сусрет свим потребама грађана, не само у инфраструктурном смислу него и у духовном, чврсто сарађујући са Српском православном црквом и бирајући ствари које треба да буду приоритети.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

 

- Срећна сам што је ово један од приоритета који је данас добио своју функцију, што нас је окупио овдје у доброј вјери - рекла је Цвијановић.

Она је поручила да је почаствована што је у Мркоњићима и што може да подијели са народом Херцеговине, али и свим добрим људима широм свијета овај велики догађај и понос који осјећа.

Првој литургији у новоизграђеном Духовном центру, осим предсједнице Српске, присуствовали су директор Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић, директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић, руководство града Требиња и велики број вјерника.

Духовни центар Мркоњићи вриједан је око 2,5 милиона КМ, а средства су обезбиједиле владе Републике Српске и Србије и град Требиње.

У Мркоњићима се данас прославља празник Светог Василија Острошког и Тврдошког.