latinica  ћирилица
11/05/2021 |  22:49 ⇒ 12/05/2021 | 10:27 | Аутор: СРНА

Трамп: Бајден крив за ескалацију насиља

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп оптужио је актуелног предсједника САД Џозефа Бајдена да је крив за ескалацију насиља између Израела и Хамаса.

- Под Бајденом свијет постаје насилнији и нестабилнији јер његова слабост и недостатак подршке Израелу доводи до нових напада на наше савезнике - навео је Трамп у саопштењу.

Он је навео да САД морају увијек да стоје уз Израел и да јасно ставе до знања да Палестинци морају да окончају насиље, терор и ракетне нападе.

- Када сам био у Бијелој кући, били смо познати као предсједништво које се залаже за мир, јер су израелски противници знали да Сједињене Државе снажно стоје уз Израел и да ће доћи до брзе одмазде ако Израел буде нападнут - навео је Трамп.

Он је истакао да САД морају јасно да ставе до знања да ће увијек снажно подржавати право Израела да се брани, преноси "Спутњик".

- Невјероватно, демократе такође настављају да стоје уз помахниталог антиамеричког представника у Сенату Илхана Омара и друге који дивљачки нападају Израел док су под терористичким нападима - навео је Трамп.

Хамас је вечерас саопштио да је са 130 ракета гађао Тел Авив као одговор на рушење стамбеног солитера у појасу Газе.