latinica  ћирилица
09/05/2021 |  12:22 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Српска жели да живи у миру и у стабилној регији (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да Српска поштује своју слободу, али и слободу свих других народа и жели живјети у миру са свима који је окружују и у стабиној регији.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановић је, након полагања вијенаца на споменик погинулим борцима НОР-а у Бањалуци, поводом Дана побједе над фашизмом, поручила да је 9. мај велики дан у историји човјечанства, а посебно у историји слободарских народа.

- Срећни смо што припадамо групи тих слободарских народа који су донијели слободу цивјелом свијету учествујући у слому велике пошасти која је пријетила да уништи цијелу планету и да све слободно учини неслободним - рекла је Цвијановић новинарима у Бањалуци.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је изразила задовољство што Република Српска прославља и обиљежава тако важне датуме из историје на прави начин и што његује праве вриједности на којима је и почивала Народно-ослободилачка борба, додајући да је и будућност Српске усмјерена на очување таквих вриједности.

- Данас се развијамо као слободно демократско друштво, али увијек смо савјесни свега оног што се налазило и дешавало у нашој прошлости и из тога да цијенимо нашу прошлост и историју у стању смо да градимо нашу будућност. Зато знамо да је за Срспку, али и за други демократски и слободарски свијет веома важно да направи спону оног што је било и што ће бити у будућности - навела је Цвијановић.

Додала је да се данас Српска носи са свим проблемима које постоје на глобалном плану и које има модерни свијет.

Цвијановић је навела да су мрачне идеологије као што је фашизам могле да представљају пријетњу за крај човјечанства и свих вриједности којима се стреми, те да треба поштовати то што се живи у слободи.