latinica  ћирилица
07/05/2021 |  18:21 | Аутор: Вечерње новости

Зверев зауставио Надала у четвртфиналу Мадрида

Њемачки тенисер Александар Зверев пласирао се у полуфинале АТП мастерса у Мадриду пошто је савладао Шпанца Рафаела Надала са 2:0, по сетовима 6:4, 6:4.
Рафаел Надал (фото: twitter.com/rolandgarros) -
Рафаел Надал (фото: twitter.com/rolandgarros)

Била је ово прва побједа Зверева на шљаци против Надала послије три пораза на тој подлози, али и трећа узастопна послије пет стартних пораза против Бика са Маљорке.

- Ово је једна од највећих побједа у мојој каријери. Побиједити Надала на шљаци и то у његовој Шпанији је невјероватно - рекао је Зверев послије меча и додао да још није завршио посао у Мадриду.

У првом сету је Шпанац повео са 4:2, али до краја није успио да узме ниједан гем и Зверев је повео са 1:0. Само један брејк је био довољан у другом да Нијемац заслужено дође до тријумфа.

Зверев ће се у полуфиналу састати са Домиником Тимом који је у првом четвртфиналу савладао Џона Изнера послије преокрета 3:6, 6:3, 6:4.

Надал завршава учешће, али му за утјеху остаје награда Лауреус за најбољег спортисту свијета коју је освојио иако није ни најбољи тенисер (није више ни број два, Медведев му је опет преотео ту позицију).

Преостали парови четвртфинала су Бублик - Руд и Беретини - Гарин.