latinica  ћирилица
06/05/2021 |  14:57 ⇒ 15:12 | Аутор: Независне

Зеничанка пала са килограмом дроге

Припадници МУП-а Зеничко-добојског кантона (ЗКД) ухапсили су четрдесетједногодишњу Зеничанку Т.Е. те у претресу стана који користи пронашли око килограм дроге.

- Током претреса пронађено је 800 грама праха, упакованог и припремљеног за уличну продају, који асоцира на спид, као и 200 грама биљне материје која асоцира на марихуану. Пронађен је и пиштољ са припадајућим оквиром и пет метака, као и дигитална вага за прецизна мјерења - саопштено је данас из МУП-а ЗДК.

Како су додали из полиције, спорна материја и оружје су фотографисани те су изузети и биће предмет потребних вјештачења, а притом ће бити кориштени и као доказни материјал у даљем поступку.

- Притом је Т.Е. ухапшена и задржана у службеним просторијама Полицијске управе 1 у Зеници, гдје је над њом заведена криминалистичка обрада и гдје је испитана у својству осумњичене - рекли су из полиције.

Након прикупљања доказа и документовања кривичних дјела Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона ће полиција доставити извјештај против осумњичене Зеничанке. Како су из полиције потврдили, теретиће је за продају дроге, али и неовлаштено држање оружја.

Иначе, како наглашавају из полиције, хапшење осумњичене резултат је превентивних полицијских радњи.

- Предузимајући мјере и радње на превенирању посједовања и производње и стављања у промет дрога, као и откривању и процесуирању лица која се доводе у везу са злоупотребом дрога, припадници Одсјека криминалистичке полиције Полицијске управе 1 у Зеници су дошли до одређених оперативних сазнања о незаконитим активностима Т.Е. - навели су из МУП-а ЗДК.

Како су додали, њен стан у Зеници, у Првомајској улици, претресен је у складу с прикупљеним информацијама, а на основу наредбе Општинског суда Зеница.