latinica  ћирилица
06/05/2021 |  09:08 ⇒ 09:09 | Аутор: Б92

Бајден смањио бившег предсједника (ФОТО)

Фотографија која кружи друштвеним мрежама након званичне посјете првог америчког пара Бајден бившем предсједничком пару Картер, оставила је многе у чуду јер дјелује као да је пар Картер смањен, као и просторија у којој су се фотографисали.

 На фотографији су Џо и Џил Бајден у посјети код Џимија и Росалин Картер у њиховој кући у Џорџији.

- Драга, смањио сам Картере - коментар је на фотографију која је настала након посјете.

И ништа ту не би било спорно ни занимљиво да бивши демократски предсједник и његова супруга као и њихова дневна соба не изгледају попут куће лутака поред, наизглед, дивовских фигура актуелног предсједника и прве даме.

- Знала сам да се старији људи смање с годинама, али нисам знала да се смањи и њихова кућа - коментарисала је једна Американка на Твитеру.

- Размишљам како обожавам све људе на овој фотографији, али забога у шта то гледам. Је ли ово нека минијатурна кућица? Јесу ли Бајденови дивови? Јесу ли Картерови штрумпфови - запитала се друга жена у коментарима.

Сличне реакције на бизарну фотографију преплавиле су интернет, фотографија је запањила кориснике друштвених мрежа и ускоро постала прави хит.

Снимљена је прошлог четвртка у кући Картера у Плејнсу, у савезној држави Џорџији. Ту је Џими Картер, који је у Бијелој кући боравио од 1977. до 1981. године, направио кућу прије него што је дошао до највишег политичког положаја у земљи.

Има двије спаваће собе, а Плејнс - Картерово родно мјесто, у којем се кућа налази, има ко 700 становника. Џими Картер данас има 96 година, а његова супруга је три године млађа.

Осим што је четворка необично испала на фотографији, коментатори су примијетили још нешто неуобичајено - нико на фотографији не носи маску. То би вјероватно била тема број један, да друге ствари не боду очи.

Амерички предсједник Бајден је вакцинисан, али и даље практикује да носи маску у јавности. Међутим, ту очигледно не спада скромни дом бившег предсједничког пара.