latinica  ћирилица
03/05/2021 |  09:24 ⇒ 09:40 | Аутор: СРНА

Вишковић: Значајна улога медија у вријеме пандемије

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је данас, поводом 3. маја - Међународног дана слободе медија, упутио честитку свим новинарима, редакцијама, уредништвима и удружењима новинара у Српској, захваливши им се што су грађани у вријеме глобалне пандемије вируса корона имали брзе, тачне и провјерене информације.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- У име Владе и у своје име, поводом Међународног дана слободе медија упућујем вам искрене честитке, те користим ову прилику да вам се захвалим што сте, у вријеме глобалне пандемије, показали колико је значајна улога медија, посебно за наше грађане који су имали брзе, тачне и провјерене информације - наводи се у честитки Вишковића.

Он подсјетио да је протеклих годину дана, сваки дио нашег друштва био изложен значајним изазовима, а посебно медији, који су у условима изузетно сложене епидемилошке ситуације, имали одговоран задатак да дају правовремене информације које су биле од велике важности за очување здравља становништва, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

- И у оваквим сложеним ситуацијама новинари су, често се и сами излажући опасности, благовремено и аутентично извјештавали јавност о заштити нашег становништва у условима борбе против ове пошасти и на томе треба сви заједно да им будемо захвални - оцијенио је Вишковић.

Он је нагласио да ће Влада наставити да његује отворен и партнерски однос са свим медијима, пружајући подршку слободи изражавања која је пресудна за свако демократско друштво, а све с циљем да грађани Српске буду брзо и истинито информисани.

- Још једном користим прилику да вам честитам ваш празник и пожелим добро здравље и успјешан рад - наводи се у честитки премијера Српске.