latinica  ћирилица
02/05/2021 |  13:33 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

Ђајић поклонима обрадовао најмлађе пацијенте

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић поклонима је данас обрадовао малишане који се налазе на лијечењу у клиникама за дјечије болести и дјечију хирургију.
Ђајић обишао малишане на лијечењу - Фото: РТРС
Ђајић обишао малишане на лијечењуФото: РТРС

Поводом највећег хришћанског празника, Ђајић је младе пацијенте даровао васкршњим јајима и слаткишима и на тај начин им уљепшао Васкрс, ублажио страх од боравка у болници, те помогао да осјете празничну атмосферу.

- Ово је постала традиција. Ми сваке године на Васкрс обиђемо наше најмлађе пацијенте са жељом да их подсјетимо на наше васкршње обичаје, дарујемо им шарена јаја и слаткише, истовремено се с њима поиграмо, лупамо јаја и развеселимо их јер нису са својим најдражим код куће - рекао је Ђајић након обиласка дјеце у клиникама.

Према његовим ријечима, највећи успјех за сваког човјека је кад код некога изазове искрени осмијех, срећу и задовољство.

- Нама је то пошло данас за руком са нашим најмлађим пацијентима, јер су се сви обрадовали, не можда нама, колико слаткишима и шареним јајима - навео је Ђајић.

Ђајић је додао да је жеља руководства УКЦ-а да поред најбољих услова које настоје да пруже пацијентима и најбоље терапије, успоставе и топли, пријатељски, хумани однос према пацијентима.