latinica  ћирилица
02/05/2021 |  12:25 ⇒ 19:24 | Аутор: РТРС

Радост Васкрса

Екипа Забавног програма РТРС-а, упркос ситуацији изазваној вирусом корона, и ове године је припремила богат цјелодневни Васкршњи програм.
Радост Васкрса - Фото: РТРС
Радост ВаскрсаФото: РТРС

Програм можете пратити и на нашем порталу.

 

Кроз Васкршњи програм - Радост Васкрса, већ по традицији, воде вас Верица Калаба и Срђан Радановић.

У седмочасовном програму њих двоје путују по цијелој Републици Српској и региону, а све из аутентичног етно села, који им служи као студио. Ријеч је о етно селу Љубачке долине, које је својеврсни музеј етно баштине ових крајева. За своје гледаоце спремили су најзанимљивије и најатрактивније приче, а тичу се највећег хришћанског празника - прича о црквама које могу да се транспортују, кући која може се окреће, куваном јајету из инкубатора...

Доносимо и најскупљу причу у којој је један грам сира вриједан скоро као грам злата, упознаћемо фарму јелена лопатара са Озрена, детаље о чувеном требињском Каменом мосту, причо о Шарганској осмици, која је као карика која повезује Републику Српску и Србију. Ту је и мноштво других, занимљивих прича.

Уз оркестар Перице Јаћимовића најљепше народне пјесме за гледаоце изводи Мерима Његомир, Чеда Марковић, Јасна Ђокић, Дејан Тејовац, Маја Татић...

Из студија под отвореним небом наше гледаоце забављају културно умјетничка и пјевачка друштва, те још многи гости који брижно чувају српске обичаје.

Припремамо и мноштво поклона за све наше гледаоце!

Можете нам писати и на мејл адресу: vaskrs@rtrs.tv

Будите уз цјелодневни Васкршњи програм Радио телевизије Републике Српске! Славимо Васкрс, славимо породицу!