latinica  ћирилица
30/04/2021 |  16:04 ⇒ 16:05 | Аутор: РТС

Крајиновић пао у финишу, драма и маратон у Минхену припали Штруфу

Српски тенисер Филип Крајиновић завршио је учешће на АТП турниру у Минхену у четвртфиналу, пошто је у драматичном мечу изгубио од домаћег играча Јан-Ленарда Штруфа. Крајиновић је могао да побиједи у дуелу који је трајао скоро три сата, али је поражен резултатом 6:4, 4:6, 7:6 (7-3).

Филипу није пријало што је прескочио прва два меча јер је на старту турнира био слободан као четврти носилац, док му је друго коло без борбе предао Јаник Ханфман.

Крајиновић је у првом сету пропустио неколико брејк прилика и за то је сурово кажњен, пошто је у 10. гему претрпио брејк, којим је уједно и изгубио сет.

Међутим, одлично је одговорио у другом – тај дио игре започео је серијом од четири гема, уз два направљена брејка, прије него што је ушао у проблеме.

Штруф је вратио један брејк, код резултата 5:3 имао и шансу да ухвати потпуни резултатски прикључак, само што је сада Филипов сервис био на нивоу.

Добио је још један гем и изборио одлучујући сет.

Драма је достигла врхунац тада јер играчи нису могли да задрже свој сервис и брејкови су се ређали као на траци. Чак шест је виђено, а посљедњим је српски "рекет број 2" успеи да остане у животу и избори егал у завршници.

У 10. гему је Крајиновић спасао две меч лопте ривала, али је пао у тај-брејку и омогућио Нијемцу да терен напусти као побједник.

Он ће се у сљедећем колу борити са побједником меча Александер Зверев – Иља Ивашка.

АТП турнир из серије 250 у Минхену игра се за наградни фонд од 419.470 евра.