latinica  ћирилица
29/04/2021 |  16:05 ⇒ 16:06 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Васкрс да буде извор наде и вјере у превладавању животних искушења

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку поводом предстојећег Васкрса Његовој светости патријарху српском Порфирију, архијерејима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима и пожељела да највећи хришћански празник буде извор наде и вјере у превладавању животних искушења.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Поводом највећег хришћанског празника – Васкрса, упућујем Вам најискреније честитке. Привржени и вођени Христовим благословом, уз разумијевање и поштовање различитости, налазимо снагу да јачамо заједништво, пружамо подршку и искрено саосјећамо једни са другима - навела је Цвијановић.

Она је пожељела да празник Христовог васкрсења, који симболизује побједу живота над смрћу, буде извор наде и вјере у превладавању животних искушења и недаћа данашњице, путоказ у боље сутра, а кључне хришћанске вриједности као што су љубав, солидарност и толеранција, да буду наше водиље.

- Уз најбоље жеље да наредне празничне дане проведете у добром здрављу, духовном миру и спокоју, дијелећи радост Васкрса са својим најближима, поздрављам Вас сверадосним поздравом: Христос воскресе - ваистину воскресе! - наведено је у честитки Цвијановић.

Српска православна црква у недјељу, 2. маја, обиљежава највећи хришћански празни