latinica  ћирилица
29/04/2021 |  11:24 ⇒ 11:30 | Аутор: РТРС

Проведите Васкрс уз РТРС (ВИДЕО)

Екипа Забавног програма РТРС-а, упркос ситуацији изазваној вирусом корона, и ове године припрема богат цјелодневни Васкршњи програм.
Радост Васкрса - Фото: РТРС
Радост ВаскрсаФото: РТРС

Грађани Републике Српске на васкршње јутро већ од 7 часова моћи ће да уживају у мноштву прилога са топлим причама, те доброј народној пјесми током емисије Васкршње викенд јутро. Водитељи у студију, Сања Поповић и Сандра Ђукановић, гледаоце ће водити кроз шаренило васкршњих боја и обичаја. Укључићемо и наше репортерске екипе из већих градова Српске и сазнати како се прославља Васкрс у Српској.

Након снимка васкршње литургије гледаоце очекује прича о једном од најпосјећенијих манастира у региону, коју је припремила уредница Религијског програма, Жана Вукосављевић, о манастиру Тумане.

Од 12.30 часова, почиње васкршњи програм, емисија Радост Васкрса, а домаћини у студију, већ по традицији, биће Верица Калаба и Срђан Радановић. У седмочасовном програму њих двоје путоваће по цијелој Републици Српској и региону, а све из аутентичног етно села, који ће им служити као студио. Ријеч је о етно селу Љубачке долине, које је својеврсни музеј етно баштине ових крајева. За своје гледаоце спремају најзанимљивије и најатрактивније приче, а тичу се највећег хришћанског празника.

Да не откривамо све, поменућемо само неке: причу о црквама које могу да се транспортују, о кући, која може се окреће, о куваном јајету из инкубатора...

Доносимо вам најскупљу причу у којој је један грам сира вриједан скоро као грам злата, упознаћемо фарму јелена лопатара са Озрена, детаље о чувеном требињском Каменом мосту, причо о Шарганској осмици, која је као карика која повезује Републику Српску и Србију.

Биће приказано и мноштво других, занимљивих прича.

Уз оркестар Перице Јаћимовића најљепше народне пјесме за гледаоце ће изводити Мерима Његомир, Чеда Марковић, Јасна Ђокић, Дејан Тејовац, Маја Татић...

Из студија под отвореним небом забављаће вас културно умјетничка и пјевачка друштва те још многи гости који брижно чувају српске обичаје. Правићемо погачу и пите испод сача, али и бројне специјалитете који се вежу за нашу традиционалну кухињу.

Припремамо и мноштво поклона за све наше гледаоце!

Можете нам писати и на мејл адресу: vaskrs@rtrs.tv

Будите уз цјелодневни Васкршњи програм Радио телевизије Републике Српске! Славимо Васкрс, славимо породицу!