latinica  ћирилица
22/04/2021 |  16:37 | Аутор: СРНА

Вишковић: Развој Бањалуке од интереса за Српску

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је развој Бањалуке од интереса за Српску, те је нагласио да ће институције Српске учинити све да овом граду у томе и помогну.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Овдје смо испред споменика људима који су у Народноослободилачком рату /НОР/ дали своје животе за одбрану Бањалуке и треба да се подсјетимо њихове жртве и онога што су они урадили да бисмо ми данас уживали у слободи и на крају имали и своју Републику Српску - рекао је Вишковић новинарима У Бањалуци, након што је заједно са предсједником Српске Жељком Цвијановић и предсједником Народне скупштине Недељком Чубриловић положио вијенац на споменик палим борцима НОР-а, поводом 22. априла - Дана града Бањалука.

Вишковић је нагласио да људи који данас представљају институције Српске желе да се поклоне жртвама из свих ратова који су ишли ка слободи српског народа.

Он је градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу и свим Бањалучанима честитао данашњи празник и пожелио да се град развија и постане препознатљива европска дестинација.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Бањалучанима Дан града, те нагласио да Бањалука има перспективу.

- Бањалука има будућност, има перспектив. То је град који отвара могућности за све оне који желе да дођу и добро су дошли као будући грађани Бањалуке - поручио је Чубриловић.

Он је истакао да историјске датуме треба да обиљежавати да се зло као што је био фашизам не би понављало.

Бањалука обиљежава 22. април као Дан града у знак сјећања на датум када је 1945. године ослобођена од фашизма.