latinica  ћирилица
19/04/2021 |  08:12 ⇒ 08:13 | Аутор: РТС

Почиње Отворено првенство Србије у тенису

Послије девет година паузе, Београд је домаћин Отвореног првенства Србије у тенису које ће се играти на теренима "Тениског центра Новак". Уколико киша не поремети планирани распоред мечева, у данашњим дуелима за пласман у друго коло учествоваће четворица тенисера из Србије.
Отворено првенство Србије у тенису (Фото: Небојша Параушић) -
Отворено првенство Србије у тенису (Фото: Небојша Параушић)

Жријебом, који је одржан у суботу, на терен у 12.00 први излази Никола Милојевић на дуел са Аргентинцем Федериком Коријом.

Потом на терен излази Виктор Троицки са Италијаном Марком Чекинатом неких сат и по касније.

У вечерњим терминима од 19.00 на терене излазе Данило Петровић са Аустралијанцем Џоном Милманом, а потом Филип Крајиновић са Италијаном Стефаном Траваљом. 

На турниру Србија опен из категорије 250, на коме учествује осам српских тенисера, први носилац је Новак Ђоковић, други Матео Беретини, трећи Аслан Карацев, а четврти је Душан Лајовић.

Пред почетак турнира најбољи тенисер Србије и свијета Новак Ђоковић је захвалио држави Србији и граду Београду на подршци и помоћи, као и свим људима који пружају позитивну енергију и подршку не само њену него свим српским тенисерима и изразио наду да ће турнир постати традиционалног типа.