latinica  ћирилица
15/04/2021 |  17:47 ⇒ 18:37 | Аутор: СРНА

Фоњини елиминисао Крајиновића

Нема више српских тенисера на тениском Мастерсу у Монте Карлу пошто је, након Новака Ђоковића, Филипа Крајиновића елиминисао Фабио Фоњини из Италије са 2:0, по сетовима 6:2 и 7:6.
Филип Крајиновић - Фото: Тwitter
Филип КрајиновићФото: Тwitter

Меч је трајао свега 89 минута, а очекивала се много боља игра Крајиновића, који се није превише потрошио у прве двије рунде јер му се Николос Басилашвили предао у првом колу, а јуче је био сјајан против Хуана Игнасија Лондера.

Фоњини је од почетка доминирао, а сјајна реализација првог сервиса му је омогућила да врло лако добија своје сервис гемове. У првом сету је два пута заредом брејкнуо српског тенисера, па је први сет био готов за свега пола часа.

У другом се водила много већа борба, а захваљујући брејку већ у другом гему, Крајиновић га је имао у свом џепу. Међутим, ту предност је држао све до деветог гема, у ком је сервирао за изједначење у сетовима, а онда је поклекнуо, дозволио ри-брејк, сет је отишао у тај-брејк, у којем је Фоњини доминирао, добио га са 7:1 и пласирао се у четвртфинале.

Тамо га чека побједник меча у ком су се састали и тренутно играју Каспер Руд из Норвешке и Пабло Карењо Буста из Шпаније.

Био је ово, иначе, четврти дуел Фоњинија и Крајиновића и сада је 2:2 у побједама.