latinica  ћирилица
15/04/2021 |  14:01 ⇒ 18:40 | Аутор: СРНА

Кошарац: Није усвојена одлука о заштитним мјерама на увоз меса

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да на данашњој сједници, у другом кругу гласања, није усвојена одлука о увођењу прелевмана и царинских стопа на увоз свјежег и расхлађеног говеђег и свињског меса из ЕУ на период од двије године.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је новинарима рекао да су за одлуку гласали предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министар комуникација и транспорта Војин Митровић, министар за људска права и избјеглице Милош Лучић и он.

Он каже да остали нису гласали из необјашњивих разлога, те да ће се ова одлука поново наћи на наредној сједници Савјета министара.

- Сматрам да би ово била добра одлука, да на основу аргумената и чињеница, третирајући Споразум о стабилизацији и придруживању, отпочнемо преговоре са представницима Европске комисије, како би ово питање третирали на заједнички начин и дошли до одлуке Савјета за стабилизацију и придруживање, што би подразумијевало да се, мимо ове одлуке уђе у процес измјена Спроразума о стабилизацији и придруживању - објаснио је Кошарац.