latinica  ћирилица
15/04/2021 |  09:49 ⇒ 09:52 | Аутор: СРНА

Селаковић: Могућа посјета Владимира Путина Београду

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је да ће током дводневног боравка у Русији разговарати о могућој посјети руског предсједника Владимира Путина Београду.
Никола Селаковић - Фото: СРНА
Никола СелаковићФото: СРНА

- У складу са раније најављеним, очекујемо посјету председника Русије Владимира Путина Србији. Ова посјета ће бити једна од тема наших разговора. Увјерени смо да ће та посјета бити реализована током ове године - рекао је за руске медије Селаковић.

Селаковић, који данас почиње дводневну посјету Русији, рекао је да ће са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом разговарати и о сарадњи у регионалним питањима, с обзиром на то да Русија игра активну улогу на Балканском полуострву, преноси Спутњик.

- Изузетно је важно да се разговара о економској сарадњи између наших земаља - додао је Селаковић.

Према Селаковићевим ријечима, планирано је да се разговара и о продубљивању билатералне сарадње, наставку политичких консултација о плану који је потписан током посјете Лаврова Београду, као и руске подршке Србији у преговорима о Косову и Метохији.

Селаковић стиже у радну посјету Москви на позив Лаврова, а, осим са домаћином, требало би да се састане и са патријархом московским и све Русије Кирилом.