latinica  ћирилица
14/04/2021 |  15:53 ⇒ 19:55 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Добра сарадња са општином Петрово (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да постоји добра конекција између општине Петрово и републичких институција, али да се још доста тога може урадити, па је за наредни период најавила долазак министара ради рјешавања проблема у области здравства и пољопривреде.
Жељка Цвијановић у посјети фирми Лимекс - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у посјети фирми ЛимексФото: РТРС

Цвијановић је нагласила да акуелна власт у Републици Српској рјешава једно по једно питање које јој делегира Општинска управа Петрово.

Она је истакла да ова локална заједница, иако мала, може бити стабилна и функционална са одговарајућом понудом младим људима, младим брачним паровима, али и старијим суграђанима.

- Ми смо дали одређена обећања прошле јесени и као што само могли забиљежити доста тога се реализовало. Једна од ствари је обданиште које ће много значити за четрдесеторо дјеце - изјавила је новинарима Цвијановић, након данашње посјете Петрову током које је обишла Општинску управу, вртић у изградњи и локаллно предузеће Лимекс у Карановцу.

Фото: РТРС

За наредни период Цвијановић је најавила долазак ресорних министара за рјешавање проблема из области здравства, пољопривреде са фокусом на дрвопрерађиваче и снадбијевање довољним количинама дрвних сортимената, као и инфраструктурно повезивање општине са њеним окружењем.

- Оно што је важно да имамо ту добру конекцију између локалне заједнице и републичкихи институција. Моја данашња посјета је допринос унапређењу те сарадње да бисмо боље разумјели потребе у свакој нашој локланој заједници и да бисмо боље интервенисали - изјавила је Цвијановић.

Након обиласка предузећа Лимекс, Цвијановић је изразила задовољство што на подручју Петрова постоје озбиљни привредници, у овом случају фирма која запошљава око 100 радника, 97 одсто је извозно орјентисана, чији се производи пласирају за потребе најозбиљнијих фирми свијета, од аутомобилске индустрије па даље.

- Морамо бити поносни. У малом Петрову имамо овако велике и значајне фирме које су повезане са свјетски познатим именима. Ми се сви заиста трудимо да од овога направимо функционално и добро мјесто - истакла је Цвијановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Начелник општине Петрово Озрен Петковић је навео да је предсједницу Српске информисао о актуелним политичко-економским питањима, те захвалио што је Кабинет предсједника Српске донатор за пројекат формирања прве предшколске установе у овој локалној заједници, који ће почети са радом у другој половини ове године.

Власник предузећа које се бави производњом звучне изолације и металне конструкције Лимекс Деса Ристић рекла је да предузеће постоји око 22 године, запошљава 100 радника и континуирано ради са солидним прометом.

Она је навела да је фирма извозно оријентисана захваљујући посредничком партнеру из Њемачке и да 98 одсто производа пласира на тржиште Европе, Кине, Америке, а дио и у Африку.