latinica  ћирилица
14/04/2021 |  15:34 ⇒ 15:37 | Аутор: СРНА

Шеранић: Болница у Требињу добро одговара на све изазове

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић оцијенио је да Болница у Требињу добро одговара на изазове у вези са вирусом корона и када је ријеч о повећању броја пацијената, лијечењу и организацији рада.
Ален Шеранић и Мирко Ћурић - Фото: Facebook
Ален Шеранић и Мирко ЋурићФото: Facebook

Шеранић је након посјете ковид одјељењу изразио задовољство здравственим стањем пацијената и њиховим опоравком, али и ентузијазмом здравствених радника, на чему им је захвалан.

Након што је посјетио ковид одјељење, Шеранић је у изјави новинарима подсјетио да су Влада и Компензациони фонд прошле седмице дозначили одређена средства Болници Требиње за побољшање кисеоничке мреже, те додао да је задовољан ситуацијом са респираторима и заштитном опремом у овој установи.

Када је ријеч о броју умрлих пацијената од вируса корона у Херцеговини, Шеранић је рекао како сваки смртни случај забрињава, али да је трећи талас епидемије такав и да постоји сој који даје много теже компликације болести.

- Ријеч је о продуженом лијечењу пацијената који остају до 14 дана у болници, температура траје много дуже и много теже се долази до стабилизације ситуације. Чинимо све да кроз напоре здравствених радника одговоримо што је боље могуће и сачувамо здравље и живот становника - поручио је Шеранић.

Директор Болнице Требиње Недељко Ламбета рекао је да је од почетка епидемије више од 1.200 пацијената из свих дијелова регије лијечено у овој здравственој установи.

- Данас имамо 84 пацијента, од којих 39 из осталих херцеговачких општина. На кисеоничкој терапији је 61 пацијент, а три су на неинвазивним респираторима. Развели смо 101 кисеоничко мјесто, у току је развођење на још 30 кисеоничких мјеста тако да ће требињска Болница моћи да одговори у максималном капацитету на потенцијалне нове таласе - навео је Ламбета.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да се приликом посјете ковид одјељењу увјерио да су пацијенти презадовољни услугом медицинског особља и љекара.