latinica  ћирилица
14/04/2021 |  15:13 ⇒ 19:57 | Аутор: Б92

Ђоковић стартовао побједом у Монте Карлу (ВИДЕО)

Новак Ђоковић се пласирао у осмину финала Мастерса у Монте Карлу. Најбољи тенисер свијета је изашао на терен после седам недеља и победио 19-годишњег Италијана Јаника Синера, 6:4, 6:2

Меч на централном терену комплекса у Монте Карлу трајао је 96 минута и Ђоковић је потврдио да се добро припремао протеклих недјеља.

Синер, финалиста Мастерса у Мајамију, за ког сви кажу да ће имати сјајну каријеру, показао је да умије добро да игра и на овој подлози.

Добро је почео меч, ударао је по лоптици из све снаге, али то није било довољно да се пробије зид какав је Новак Ђоковић.

Искуством и стрпљењем добијео је број један поен за поеном, гем за гемом и стигао до прве побједе на шљаци још од Ролан Гароса прошле јесени, сада има скор од старта сезоне 10:0.

Синер је добро кренуо, успио је да први дође до брејка и то у трећем гему, али је Новак одмах подигао ритам и начинио рибрејк за 2:2.

Потом је успио да веже три гема и поведе са 5:2 и када се чинило да ће лако рјешити тај дио игре у своју корист, Синер се тргнуо направио брејк у деветом гему и смањио на 5:4.

Ипак, Новак је издржао у наредном гему, искористио другу сет лопту и послије 54 минута стигао до предности у мечу, 6:4.

Није Новак склањао ногу са папучице гаса ни на старту другог сета.

Успеи је да начини брејк у четвртом гему за 3:1 и ту је практично сломио отпор противника.

Имао је Синер на 4:2 за Новака брејк прилику, али је није искористио и ту је било све завршено.

Новак је повео са 5:2, потом је начинио нови брејк и тако завршио посао.

Његов наредни ривал је Данијел Еванс из Велике Британије. Еванс је у другом колу савладао Хуберта Хуркача са 6:4, 6:2.