latinica  ћирилица
14/04/2021 |  13:42 ⇒ 13:49 | Аутор: СРНА

Додик: Добра сарадња са Турском, постоји простор за унапређење

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и новоименовани амбасадор Турске у БиХ Садик Бабур Гиргин оцијенили су да је сарадња двије земље добра и пријатељска, али да постоји значајан простор за њено унапређење и развијање односа у свим областима од заједничког интереса.
Милорад Додик и Садик Бабур Гиргин (фото: predsjednistvobih.ba) -
Милорад Додик и Садик Бабур Гиргин (фото: predsjednistvobih.ba)

Током церемоније предаје акредитивног писма новоименованог амбасадора Турске, Додик је изразио наду да ће бити убрзан пројекат изградње ауто-пута Београд-Сарајево-Београд, који је веома значајан за цијелу регију, а и шире.

Додик је још једном захвалио на успјешној званичној посјети чланова Предсједништва БиХ Турској у марту, оцјењујући да је то још једна потврда успјешних и стабилних односа двије земље.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ изразио је подршку новоименованом турском амбасадору и пожелио му успјех у раду, саопштено је из Предсједништва БиХ.

На састанку је, осим о актуелним темама за обје земље, разговарано о начинима борбе против ширења пандемије ковида 19, те о застоју у процесу набавке вакцина.

Гиргин је, преносећи Додику поздраве предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана и министра иностраних послова Мевлута Чавушоглуа, рекао да је изузетно почаствован именовањем за амбасадора Турске у БиХ.

Он је истакао да ће Турска наставити континуирано да помаже БиХ, а посебно је нагласио своју опредијељеност за унапређење конкретних иницијатива, од економских до трговинских, које ће бити од користи за обје земље.