latinica  ћирилица
14/04/2021 |  11:52 ⇒ 11:52 | Аутор: СРНА

Требиње: Ухапшен осумњичени за изазивање пожара на ауту полицајца

Мушкарац чији су иницијали С.К. из Требиња ухапшен је због сумње да је 2011. године запалио аутомобил који је користио полицајац.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске јуче су претресли стан који користи лице С.К, саопштено је из Полицијске управе Требиње.

Претрес је извршен због постојања основа сумње да је та особа 19. октобра 2011. године око 3.30 часова полила бензином и отвореним пламеном изазвала пожар на путничком аутомобилу марке БМВ које је у том тренутку користио полицијски службеник, запослен у Полицијској станици Требиње, наведено је у саопштењу.

Из полиције додају да је након претреса, особа С.К. из Требиња лишена слободе због постојања основа сумње да је починила кривично дјело оштећење туђе ствари и спроведена је у службене просторије Полицијске управе Требиње.

Окружно јавно тужилаштво у Требињу је наложило да С.К. након криминалистичке обраде буде пуштен на слободу, а да допуна извјештаја о почињеном кривичном дјелу буде достављена у редовној процедури, саопштено је из Полицијске управе Требиње.