latinica  ћирилица
14/04/2021 |  08:49 ⇒ 08:50 | Аутор: РТС

Богдановић наставља са сјајном игром (ВИДЕО)

Српски кошаркаш Богдан Богдановић наставља са одличним партијама и израста у лидера Атланта хокса. Богдановић је два дана након рекорда по броју постигнутих тројки, одиграо још једну сјајну партију и водио Атланту до тријумфа над Торонтом – 108:103.

Богдан је на терену провео скоро 40 минута и за то вријеме био најефикаснији у свом тиму, са 23 постигнута поена, уз шест скокова и четири асистенције.

Некадашњи бек Партизана, Фенербахчеа и Сакрамента је шутирао 50% из игре (9/18), а посебно ефикасан је био за три поена, пошто је погодио пет шутева из осам покушаја.

Тако је наставио сјајну шутерску форму из претходног меча у којем је поставио лични рекорд од доласка у најјачу лигу свијета са осам погођених тројки.

Атланта је одиграла добар меч, али је мало недостајало да испусти велику предност за нешто више од два и по минута. На 2:38 до краја било је 105:91 за "јастребове", послије чега је услиједила велика серија ривала.

Репторси су дошли на два поена заостатка, али се домаћин некако ишчупао и дошао до тријумфа.

Српски репрезентативац имао је велику помоћ у Клинту Капели који је био доминантан у рекету са 19 поена и чак 21 ухваћеном лоптом, док је Гудвин додао 18 поена.

На другој страни, код гостију се истакао Паскал Сијакам са 30 поена, шест скокова и седам асистенција, а пратио га је Флин са 22 поена.

Атланта је остала четврта на табели Источне конференције са 30 побједа и 25 пораза, док је Торонто тек 11. са учинком 21-34.