latinica  ћирилица
14/04/2021 |  07:56 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Ђоковић почиње поход на Монте Карло

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић почиње данас поход на мастерсу у Монте Карлу, али ће имати тежак задатак на старту турнира, који почиње дуелом са изузетно талентованим Јаником Синером.

Овај меч неће почети прије 12.30 часова.

Новак се враћа и ово ће му бити први наступ након два мјесеца и титуле на Аустралијан опену, на којем је доживио неугодну повреду трбушних мишића.

Свјетски број један се опоравио, у међувремену оборио историјски рекорд по броју седмица као најбољи играч планете, а сада ће му изазивач бити млади Италијан.

Синер је тренутно 22. тенисер на АТП ранг-листи, након што је експлодирао прошле сезоне, са сјаним партијама наставио и ове, а недавно је играо прво финале мастерса у Мајамију и потврдио да ће конкурисати за сам свјетски врх, што је и Ђоковић у неколико наврата предвидио.

Њих двојица се до сада нису састајала, а први међусобни окршај имаће други по реду на Централном терену, послије меча Андреј Рубљов-Салваторе Карузо.

Послије Ђоковића и Синера на исти терен ће и једанаестоструки шампион Рафаел Надал, којем ће противник бити Федерико Делбонис из Аргентине.

На теренима у Кнежевини ће се наћи и једини преостали српски представник Филип Крајиновић, који је прошао у другу рунду јер му је Николоз Басилашвили предао почетком другог сета и сада ће рекете укрстити са "срећним губитником" Хуаном Игнасиом Лондером.

Овај меч на програму је отприлике у исто вријеме као и онај између Ђоковића и Синера.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 2.082.960 евра, а титулу из 2019. брани Фабио Фоњини.