latinica  ћирилица
14/04/2021 |  07:52 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

Наставља се вакцинација старијих од 65 година

У Републици Српској наставља се вакцинација грађана старијих од 65 година.
Вакцинација против короне (Фото: ФБ/Министарство здравља Српске) -
Вакцинација против короне (Фото: ФБ/Министарство здравља Српске)

У Прњавору ће данас бити вакцинисано 40 лица старијих од 65 година.

У прњаворском Дому здравља у току је ревакцинација другом дозом вакцине Спутњик за лица старија од 65 година као и корисника домова за његу старих особа и запослених у овим установама.

Вакцинација старијих биће настављена и у Зворнику. Према плану, у зворничком Дому здравља биће вакцинисано 50 пријављених за имунизацију.

И Козарска Дубица данас наставља имунизацију становништва старијег од 65 година и ревакцинацију лица која су добила прву дозу, речено је у Дому здравља "Козма и Дамјан".

Директор Дома здравља Владо Карагић рекао је да је у понедјељак стигло нових 100 вакцина, које су распоређене код пет тимова породичне медицине, тако да се данас наставља имунизација.

У Дому здравља Нови Град биће вакцинисано 120 особа старијих од 65 година кинеском вакцином Синовак.

Шефица епидемиолошке службе Ирена Оџић рекла је да ће почетком наредне седмице бити вакцинисано још 20 грађана вакцином Астра Зенека.

У Дому здравља Сребреница такође ће бити настављено вакцинисање становништва старијег од 65 година. Планирана је вакцинација 40 лица вакцином Астра Зенека.

Данас ће у Источном Сарајеву другу дозу вакцине против вируса корона примити медицинско особље Дома здравља и поједини медицинари из приватних установа.

Координатор тима за спровођење процеса вакцинације у Дому здравља Данко Васиљевић прецизирао је да ће бити ревакцинисано укупно 55 здравствених радника ове здравствене установи и појединих из приватних установа.

Он је напоменуо да су они вакцинисани прије три седмице вакцином Спутњик.

РТРС/СРНА