latinica  ћирилица
13/04/2021 |  20:23 | Аутор: Агенције

Италија дозволила присуство навијача на "Олимпику" за ЕП 2021

Италијанска влада је дозволила повратак публике на утакмице предстојећег Европског првенства на римском стадиону "Олимпико" са најмање 25 одсто капацитета стадиона, саопштио је Италијански фудбалски савез.

Италија ће бити домаћин првог меча на Европском првенству против Турске, 11. јуна, као и још три утакмице на шампионату Старог континента.

- Владина одлука је сјајна вијест коју смо пренијели Уефи. Отварање стадиона је порука великог повјерења и одличне визије. Држава се показала храбром у борби против пандемије, али је истовремено показала да ради на обнови према дефинисаном програму и календару - рекао је предсједник Савеза Габријеле Гравина и захвалио се премијеру Марију Драгију, као и министру здравља Роберту Сперанци.

Уефа је претходно дала рок Италији да прецизира колико ће дозволити гледалаца да присуствује на утакмицама, па је држава морала да прихвати савјет из Ниона или да остане без домаћинства.

Европско првенство се игра од 11. јуна до 11. јула, а Рим ће бити један од 12 градова домаћина завршног турнира.

Осим меча Италија - Турска, у Риму ће се играти и Италија - Швајцарска, Италија - Велс и једна утакмица четвртфинала.

Још неки градови су потврдили да ће допустити публику са одређеним процентом - Глазгов, Лондон, Будимпешта, Санкт Петербург и Баку.