latinica  ћирилица
13/04/2021 |  09:12 ⇒ 12:12 | Аутор: СРНА

Здравственим установама испоручено више од 31.000 прве дозе вакцина

Здравственим установама у Републици Српској до сада је испоручено више од 31.000 прве дозе вакцина против вируса корона и око 10.000 друге дозе, изјавио је Срни директор републичког Института за јавно здравство Бранислав Зељковић.
Вакцинација (Фото: ФБ/Министарство здравља Српске) -
Вакцинација (Фото: ФБ/Министарство здравља Српске)

Зељковић је рекао да је у Институту и регионалним центрима у току вакцинација и ревакцинација здравствених радника запослених у приватним здравственим установама, као и родитеља дјеце са потешкоћама у развоју.

- Према плану вакцинације, након што се заврши вакцинација грађана старијих од 65 година, почеће вакцинација особа са хроничним обољењима - додао је Зељковић.

Он је подсјетио да је у Српској званично вакцинација почела 12. фебруара, те да су према плану прво вакцинисани здравствени радници у ковид одјељењима у болницама Републике Српске.

- Тренутно је у домовима здравља у Републици Српској у току вакцинација особа старијих од 65 година. Већина домова здравља у Српској преузела је вакцине и проводе имунизацију према својим плановима - каже Зељковић.

Детаљан план вакцинације грађани могу погледати на интернет страници https://javnozdravstvors.org/index.php?view=clanak&id=1576&lang=SR-CIR