latinica  ћирилица
13/04/2021 |  08:52 ⇒ 11:46 | Аутор: РТС

Очекује се ватромет у реваншу ПСЖ-а и Бајерна, Челси овјерава полуфинале

У уторак ће бити одиграни реванши утакмица Пари Сен Жермен-Бајерн, односно Челси-Порто, послије којих ће бити познати први полуфиналисти овогодишње Лиге шампиона.
Фудбалска Лига шампиона (фото: twitter.com/clubbrugge) -
Фудбалска Лига шампиона (фото: twitter.com/clubbrugge)

У дуелу "светаца" и Бавараца се у Паризу очекује ватромет, док би Челси требало да овјери полуфинале након тријумфа у првом сусрету.

Мечеви почињу у стандардном термину од 21.00.

ПСЖ и Бајерн ће у новој репризи прошлосезонског финала сигурно одиграти још једну спектакуларну утакмицу, као што је била прва у Минхену.

Француски клуб је славио 3:2, упркос томе што је ривал доминирао током свих 90 и кусур минута, и упутио више од 30 шутева ка голу Кејлора Наваса.

- Надам се да ћемо се реванширати за прошлогодишњи пораз у финалу. Није битно са ким играте, тешко је било држати и лопту против Барселоне. У питању је колектив, заједничка игра. Пред нама је велики изазов, надам се да ћемо наћи начина да повриједимо противника. Свакако ће бити момената када ћемо се мучити, али тада треба показати солидарност и пожртвованост на терену - поручио је тренер ПСЖ-а Маурисио Поћетино.

Џошуа Кимих, један од најбољих играча актуелног првака Европе, убијеђен је у пролаз свог тима.

- Увјерен сам да ћемо проћи даље, јер смо бољи тим. Били смо бољи и у првој утакмици, али то резултат нажалост не показује. Ипак, вјерујем сам да ћемо преокренути резултат у реваншу. Много тога ће зависити од нашег менталитета, али и ефикасности. И у првој утакмици смо показали добар менталитет, али овога пута морамо да будемо и ефикасни - рекао је 26-годишњи Кимих.

Све је могуће, то знају и у ПСЖ-у.

У истом термину Челси ће дочекати екипу Порта и покушати да одбрани 2:0 из првог дуела, када је потврдио да је у овом тренутку ипак квалитетнија екипа од ривала.

Од доласка Томаса Тухела на клупу, "плавци" играју изузетно и једном ногом су у полуфиналу.

У друга два четвртфинала у сриједу, састају се Борусија Дортмунд-Манчестер сити, односно Ливерпул-Реал Мадрид.