latinica  ћирилица
11/04/2021 |  08:54 ⇒ 08:58 | Аутор: РТС

Лејкерси славили у Бруклину, Оклахома Сити поражен од Филаделфије

Оклахома Сити Тандер поражен је од Филаделфије Севентисиксерса резултатом 117:93. Алексеј Покушевски је био стартер у свом тиму, а за нешто више од осам минута на паркету забиљежио је три скока (сва три дефанзивна), а имао је и једну асистенцију. Терен је морао да напусти због повреде рамена.

Жоел Ембид је био најефикаснији на овом мечу са 27 поена, чему је придодао девет скокова и четири асистенције.

У мечу који је вјероватно био најзанимљивији у суботу, Лос Анђелес Лејкерси савладали су Бруклин Нетсе резултатом 126:101.

Много играча је свакако одсуствовало са овог меча који многи пројектују као потенцијално финале ове сезоне. Леброн Џејмс, Ентони Дејвис и Џејмс Харден због повреда нису могли да помогну својим тимовима. Број одсутних се само повећао, када је игру напустио и Кајри Ирвинг, послије сукоба са Шредером.

У свему овоме боље се снашла екипа из Калифорније, у којој су чак осам играча имала двоцифрен број поена.

Кевин Дјурент је постигао 22 поена у својој другој утакмици после паузе од 23 меча због повреде. Ирвинг је имао 18 поена, али све скупа недовољно да се избјегне први пораз на домаћем паркету послије девет утакмица. Лејкерси су спустили Бруклин на 18 поена мање од њиховог овосезонског просека.

Уочи овог меча Лејкерси су пали на пето мјесто Запада, што се подудара са одсуством Џејмса са паркета, које се сада протеже на 11 мечева. Бруклин је први на Западу.

У осталим мечевима Торонто је савладао Кливленд резултатом 135:115, Јута је била боља од Сакрамента резултатом 128:112, Голсен Стејт је тријумфовао против Хјустона резултатом 125:109, Финикс је био убједљив против Вашингтона (134:106), док је Портланд надиграо Детроит резултатом 118:103.