latinica  ћирилица
09/04/2021 |  16:40 | Аутор: СРНА

У Црној Гори мјере ублажене у још четири општине

Улазак и излазак из Улциња, Бијелог Поља, Цетиња и Бара дозвољен је радним данима, а у Никшићу и Шавнику од сутра могу радити баште угоститељских објеката, предвиђено је новим епидемиолошким мјерама у Црној Гори.
Застава Црне Горе (фото:Depositphotos/xload) -
Застава Црне Горе (фото:Depositphotos/xload)

Епидемиолог у Институту за јавно здравље Црне Горе Радица Раичевић рекла је да у Никшићу и Шавнику на терасама угоститељских објеката за столом могу сједити максимално двије особе.

Према њеним ријечима, продавнице обуће и одјеће, те козметички и фризерски салони радиће од 7.00 до 21.00 час.

Раичевићева је рекла да ће улазак и излазак из Улциња, Бијелог Поља, Цетиња и Бара бити дозвољен и радним данима, а у тим општинама биће дозвољен и рад угоститељима у објектима, док ће за једним столом моћи да буду до четири особе.

- У тим општинама биће дозвољен и рад тржних центара, штандова, тезги, кладионица, фитнес центара и теретена - навела је Раичевићева.

Она је истакла да ће у Даниловграду, због погоршања епидемиолошке ситуација, бити обустављена редовна настава и прећи ће се на онлајн систем, док ће у школе редовно ићи само матуранти и полуматуранти.

- У угоститељским објектима у Даниловграду могу да раде само терасе, а за једним столом дозвољено је да буду двије особе - напоменула је Раичевићева на конференцији за новинаре.

Она је рекла да се од сутра омогућава боравак у парковима и јавним површинама за рекреацију и спорт.

- Од сутра се крузерима дозвољава улазак у луке, а услов за улазак странаца је негативан PCR тест не старији од 72 часа, позитиван серолошки тест на антитијела класе ИгГ /имуноглобулин Г/ или доказ да су најмање седам дана прије уласка у Црну Гору вакцинисани другом дозом вакцине против вируса корона - појаснила је Раичевићева.

Она је напоменула да забрана међуградског саобраћаја викендима у цијелој Црној Гори и даље остаје на снази, а слобода кретања биће и даље ограничена од 22.00 часа до 5.00 ујутру наредног дана.

Раичевићева је, када је о имунизацији становништва ријеч, рекла да је прву дозу вакцине примило 35.290 становника, а другу дозу 6.082.