latinica  ћирилица
05/04/2021 |  19:32 | Аутор: СРНА

Ђере добро кренуо

Српски Дејвис куп репрезентативац Ласло Ђере добро је започео учешће на турниру у Каљарију из Серије 250 и на старту савладао домаћег представника Федерика Гаја са 2:0, по сетовима 6:4, 6:2.

Ђере је и у трећем дуелу у каријери против Гаја тријумфовао без изгубљеног сета и прилично лако. Комплетне бројке су на крају меча биле на његовој страни, а колико је добро одиграо, говори и податак да је на свој сервис током читавог меча изгубио свега десет поена, од чега само четири на први сервис.

Ипак, није добро почело пошто је Гајо одмах направио брејк и повео са 2:0. То као да је тргло и пробудило српског тенисера, који је до краја првог сета од осам одиграних гемова освојио шест, направивши два брејка за 6:4.

У другом сету је виђена врло убједљива игра Ђереа. Имао је чак 14 брејк лопти, од којих је искористио две, а рецимо седми гем, када је Гајо сервирао за останак у мечу при резултату 1:5, био је маратонски.

Одиграно је чак 20 поена, а Ђере није искористио чак шест брејк и меч лопти. Међутим, одмах у наредном гему је био сигуран и без изгубљеног поена освојио гем и меч за пролаз у друго коло, односно осмину финала.

Наредни противник Ласла Ђереа ће бити побједник дуела у ком ће снаге одмјерити Аргентинац Федерико Корија и Аустралијанац Џон Милман. Тај меч је на програму сутра.

На турниру на Сардинији први носилац је Данијел Еванс из Велике Британије, а други Тејлор Фриц из САД.