latinica  ћирилица
05/04/2021 |  18:57 | Аутор: СРНА

Полиција Хрватске растурила журку са 300 особа

Полиција је у Брназама код Сиња упала на журку на којој је било 300 особа, након чега је дошло до нереда.
Полиција Хрватске -
Полиција Хрватске

Из сплитско-далматинске полицијске управе наводе да су добили пријаву о кршењу епидемиолошких мјера те нарушавању јавног реда и мира, а по изласку на терен у објекту је затечено око 300 особа.

- Убрзо након што су ушли у објекат полицајце је напало неколико особа које су их почеле гађати флашама па је позвана интервентна полиција - кажу у сплитско-далматинској полицији.

И док полиција још спроводи криминалистичко истраживање како би утврдиле све противправне активности у овом случају, а постоји и снимак са синоћње журке у Брназама.

Журка је одржана у једном објекту у којем се не живи а који се налази на осами, близу поља, на такозваној Мељачи. Објекат у којем се окупила маса људи био је опремљен и диско свјетлима.

Унутра је било око 300 људи, а паркирано је било 100 аутомобила, преносе хрватски медији.

- Један полицијски службеник и 25-годишњакиња која се налазила међу окупљенима повријеђени су у главу, те им је пружена помоћ у Хитној служби у Сињу, гдје су им утврђене лакше повреде. Пронађен је 20-годишњи власник објекта који се доводи у везу с организовањем овог окупљања те је ухапшен и доведен у службене просторије полиције - наводи се из полиције.