latinica  ћирилица
04/04/2021 |  16:43 | Аутор: СРНА

Грчка продужила ограничења за локалне и међународне летове

Влада Грчке саопштила је да продужава ограничења на домаћим летовима до 12. априла, а на међународним до 19. априла, усљед пораста броја заражених вирусом корона.

Ограничења подразумијевају да сваки путник који лети на неку од дестинација у Грчкој мора да има негативан пи-си-ар тест урађен 72 часа пред долазак у земљу, те да прихвати и тестирање након доласка.

Сви страни путници мораће да иду у карантин на седам дана, осим путника из Израела који су примили пуну вакцину против ковида 19, у складу са билатералним споразумом о туризму.

Већина летова из земаља које нису у ЕУ забрањени су, уз изузетак за 10 земаља, међу којима је Велика Британија.

Када се ради о локалним летовима, дозвољени су само они од кључне важности.

Школе, продавнице чији рад није кључан и ресторани у Грчкој остају заторени, али ће власти од сутра уз одређена ограничења дозволити рад мањих трговинских радњи. Настава у учионицама средњих школа требало би да се настави крајем мјесеца.

У Грчкој је у петак, 2. априла, регистровано нових 3.080 случајева заразе вирусом корона и 72 смртна случаја повезана са ковидом 19. Грчке власти су од почетка пандемије регистровале више од 273.000 случајева заразе, а нешто више од 8.300 људи преминуло је од посљедица заражености.