latinica  ћирилица
04/04/2021 |  11:53 ⇒ 18:08 | Аутор: СРНА

Додик: Полиција гарант стабилности Српске (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да без снажне институције каква је Полиција Републике Српске не би могло доћи до одбране Српске, али и очувања њене слободе, те поручио да грађани Српске морају имати додатно повјерење у полицију јер она ради у њиховом најбољем интересу и гарантује стабилност Српске.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик, који је данас у Бањалуци присуствовао обиљежавању 4. априла - Дана полиције Републике Српске, подсјетио је да је полиција Српске била изложена разним настојањима да се девастира и доведе на ниво, како је рекао, неке сеоске страже.

- Полиција Републике Српске је преживјела напоре високог представника да је реформише тако што би је укинуо. Они су то назвали срамним именом реформом у настојању да централизују полицију као и друге институције које су покушали да централизују у БиХ - напоменуо је Додик.

Додик је рекао да је поносан на то што припада генерацији која је на једном политичком нивоу одбранила статус полиције Републике Српске.

- Сада се види колико је то важно, јер је полиција снажан сегмент безбједности Републике Српске - истакао је Додик.

Према његовим ријечима, становништво Републике Српске се узда у полицију Српске са жељом да му обезбиједи мирно окружење, као што и јесте.

Он је рекао да у Републици Српској за разлику од окружења не постоје никакви кланови банди и организоване криминалне групе, те да уколико се и појаве неки рецидиви тога са стране, то полиција Републике Српске рјешава на најбољи могући начин.

Додик је најавио улагање у полицију Републике Српске и њене способности, истичући да полиција Српске мора бити још способнија.

- Веома је важан процес обнављања материјално-техничких средстава у полицији Републике Српске, као и статуса и стандарда којег имају полицајци - напоменуо је Додик.

Он је рекао да сви они који су за вријеме рата гинули у униформи полиције вјеровали у Републику Српску.

Додик је поручио да данас треба још више вјеровати у Републику Српску и да је "полиција један од значајних фактора тог вјеровања и њене будућности".

- Зато је важно да сви грађани Републике Српске осигурају додатно повјерење у полицију Републике Српске, јер она ради у њиховом најбољем интересу, као и за стабилну Српску - навео је Додик.