latinica  ћирилица
03/04/2021 |  20:18 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

Рудар славио у Дервенти и отишао на плус осам на врху табеле

Фудбалери Рудара из Приједора побиједили су у Дервенти и, с обзиром на то да је Леотар киксао на свом терену, сада су на врху табеле имају великих осам бодова предности.
Фудбалски савез Републике Српске - Фото: РТРС
Фудбалски савез Републике СрпскеФото: РТРС

Била је ово уједно и трећа узастопна побједа Рудара у Дервенти. Након пораза у Модричи, услиједили су разговори челних људи клуба са стручним штабом и играчима, који су очигледно уродили плодом, јер је приједорски тим прво са 4:0 славио против Дрине на свом терену, а данас са 2:0 и у гостима код Текстилца.

Леотар није успио да сломи отпор Слоге из Добоја, на крају је било 2:2, иако су гости два пута водили головима Марка Голубовића и Енвера Буљубашића.

Леотар су спасли Лазар Зечевић са 11 метара и ветеран Драган Ристић.

Звијезда 09 је поново имала проблема против Сутјеске из Фоче, јер су гости повели, али су Звијездини млади фудбалери Милош Николић и Коста Дражић донијели преокрет и прву побједу послије пет утакмица.

Модрича наставља са одличним играма и чини се да је фудбалерима некадашњег Премијерлигаша побједа над лидером на табели улила преко потребно самопоуздање, па су данас убједљиво савладали бањалучки Жељезничар са 4:1, нанијевши први пораз Бањалучанима још од 3. октобра, а успут су на свом конту уписали четврту узастопну побједу.

Александар Демоњић и Един Кесић су били двоструки стријелци у овом тријумфу, док је част Жеље спасао млади Бојан Марковић.

Борац из Козарске Дубице је био сигуран против Козаре, добивши је са 3:0, док је још убједљивији био Љубић, који је резултатом 5:0 добио Славију.

У Зворнику, у дуелу Дрине и Слободе из Новог Града, није било голова, док је важан тријумф остварило Подриње из Јање у Брчком против Јединства - било је 1:0, стријелац јединог гола је био Драган Дошло и послије оваквог исхода, Подриње је препустило Јединству посљедње мјесто на табели.

Прва лига Републике Српске - 21. коло:

Дрина-Слобода 0:0
Јединство-Подриње 0:1
Борац-Козара 3:0
Леотар-Слога 2:2
Љубић-Славија 5:0
Модрича-Жељезничар 4:1
Текстилац-Рудар 0:2
Звијезда 09-Сутјеска 2:1

На врху табеле је Рудар Приједор са 44 бода, слиједе Леотар, Модрича и Звијезда 09 са по 36, Жељезничар /Бањалука/ и Слобода /Нови Град/ имају по 31, Текстилац 30, Козара, Борац /Козарска Дубица/ и Слога /Добој/ по 27, Дрина и Љубић по 26, Славија 24, Сутјеска /Фоча/ 20, Подриње /Јања/ 18 и Јединство /Брчко/ 15 бодова.